קציצות עוף מטוגנות זה יאמי
אין כמו הריח של קציצות עוף מטוגנות שממלא את הבית, במיוחד בימי שישי.
מחזיר אותנו ישר למטבח של סבתא,
לטעמים המוכרים והאהובים של פעם. הקציצות האלה הן יותר מסתם ארוחה – הן זיכרון חם של ילדות,
של אהבה ושל אוכל מנחם שנעשה בידיים אוהבות. עם מעטה פריך וזהוב מבחוץ ובשר עסיסי,
רך ומלא טעם מבפנים, הן תמיד היו הלהיט של כל ארוחה,
בין אם בצלחת לצד פירה, באורז או סתם בתוך פיתה חמה.
המתכון הזה יאפשר לכם לשחזר את הטעם האותנטי והבלתי נשכח של קציצות סבתא,
ולהביא את הקסם הזה ישירות לשולחן שלכם.
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף טחון
בצל גדול
רבע כוס פרורי לחם
ביצה
4 ענפי סלרי פרוס דק
חצי שקית פטרוזיליה,
חצי שקית כוסברה,
חופן שמיר
כפית כמון
חצי כפית ראס אל חנות
כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור ( לפי הטעם )
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה –
את כל הירקות והירק לקצוץ יחד במעבד מזון.
אם יש נוזלים לסחוט קצת.
לערבב יחד עם העוף הטחון
מתקנים תיבול אם צריך.
מחממים שמן/שמן זית במחבת שטוחה.
מטגנים קציצות משני הצדדים