עוגת שמרים מפוצצת שוקולד, טעימה בטרוף ובצק אוורירי כמו בריוש –
קבלו מתכון עם טוויסט!
הפטנט שלי – תחילת הלישה לפני ה-וו, במקציף בלון – 3 דק'! יוצא מושלם!
רק אם יש לכם מיקסר חזק !
תזכרו בצק שמרים תמיד בלישה בדרגה הכי איטית – לא במהירות.
מאת -שירה ברק
המצרכים –
חצי ק"ג קמח
10 גר שמרים – כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
1 כוס חלב חמים 30 שניות במיקרו
100 גר חמאה רכה
2 חלמונים + ביצה
קורט מלח
מילוי:
200 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
100 גר אבקת סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
ציפוי לפני הכנסה לתנור הברשה בביצה טרופה
ציפוי אחרי 30 דק בתנור – הברשה בחצי כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים עם נגיעות לימון!
אופן ההכנה-
מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר ומלח
מוסיפים חמאה, חלב וביצים מתחילים בוו הקצפה לישה איטית 3 דקות , מחליפים לוו לישה. – לשים 10 דק'
מתפיחים שעתיים.
מכינים את המלית – מחממים חמאה עם שוקולד, מאחדים ומוסיפים את שאר המרכיבים
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק למלבן ברוחב תבנית אינגליש,
מחלקים שוב לשניים, מורחים את מלית השוקולד,
מגלגלים וקולעים לבורג. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
מברישים בביצה. מכניסים לתנור,
לא חובה לחמם מראש, 160 מעלות לא טורבו,
שליש תחתון של התנור חום עליון ותחתון. 30-35 דק'.
ציפוי מעל, להבריש כששתי העוגות שחומות וחמות.
בתיאבון!