לחמניות רכות ממש ענן בפה כל סודות ההכנה

נורית סבטון

 

לחמניות עננים רכות
 בשורות טובות
מאת – נורית סבטון
המצרכים – 
קילו ומאתיים גרם קמח לבן
2 כפות ושליש שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
כף סילאן
2 שליש כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה
כף שטוחה מלח
כ- 2 כוסות מים או יותר
אופן ההכנה –
לערבב את המרכיבים ולבסוף לשפוך מים בהדרגה ללוש במיקסר כ- 10 דקות .
צריך לצאת בצק רך ונעים תוסיפו מים בהתאם .
ללוש היטב לרסס שמן זית ולכסות .לאחר חצי ללוש שוב ולהתפיח שעה וחצי .
לקמח את הבצק הרך ולחלק ל 4 כדורים
לרדד כל כדור לצורת מלבן ולקפל לקיפולים .לא לגלגל לקפל ! לחתוך כול חלק ל- 4 או 5 .
ליצור לחמניות – עגולות או כל צורה .
 להניח בתבנית לרסס מעט שמן זית ולהתפיח כחצי שעה .
לערבב ביצה עם דבש בנדיבות עם מעט מלח למרוח מעל ולבזוק שומשום
 לאפות כ 30 דקות 185 מעלות .
להעביר לתבנית קרה עם נייר סופג ומיד לכסות במגבת גדולה .
לאחר שמצטננות מכניסה להקפאה .
מושלמות , טעימות , רכות , מנחמות .

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

8 תגובות

  1. היי כמה זה קילו ומאתים גרם קמח לבן?
    וכמה שוקל כל כדור בצק . ואני לשה ידני אין לי מיקסר לכמה זמן ידני יהיה הלישה ? תודה❤️

    1. קילו קמח ועוד 2 כוסות שתייה קרה חד פעמית
      ללוש לפחות 10 דקות
      כל כדור בערך 130-140 גרם

  2. היי כמה זה בכוסות קילו ומאתיים גרם קמח לבן
    ואין לי מיקסר כמה זמן זה לישה ידני
    וכמה שוקל כל כדור בצק ? תודה❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *