לחמניות עננים רכות
בשורות טובות
מאת – נורית סבטון
המצרכים –
קילו ומאתיים גרם קמח לבן
2 כפות ושליש שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
כף סילאן
2 שליש כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה
כף שטוחה מלח
כ- 2 כוסות מים או יותר
אופן ההכנה –
לערבב את המרכיבים ולבסוף לשפוך מים בהדרגה ללוש במיקסר כ- 10 דקות .
צריך לצאת בצק רך ונעים תוסיפו מים בהתאם .
ללוש היטב לרסס שמן זית ולכסות .לאחר חצי ללוש שוב ולהתפיח שעה וחצי .
לקמח את הבצק הרך ולחלק ל 4 כדורים
לרדד כל כדור לצורת מלבן ולקפל לקיפולים .לא לגלגל לקפל ! לחתוך כול חלק ל- 4 או 5 .
ליצור לחמניות – עגולות או כל צורה .
להניח בתבנית לרסס מעט שמן זית ולהתפיח כחצי שעה .
לערבב ביצה עם דבש בנדיבות עם מעט מלח למרוח מעל ולבזוק שומשום
לאפות כ 30 דקות 185 מעלות .
להעביר לתבנית קרה עם נייר סופג ומיד לכסות במגבת גדולה .
לאחר שמצטננות מכניסה להקפאה .
מושלמות , טעימות , רכות , מנחמות .
8 תגובות
אולי אפשר להדגים מה הכוונה "לקפל לקיפולים. לא לגלגל"? תודה.
לשטח למרובע ולקחת מכל צד את הפינה כלפי פנים הבצק
מה לגבי קמח כוסמין, אלה אותן כמויות? יש לשנות ?
תודה ענת
קמח כוסמין זה כמעט אותו דבר תבדקי רק לגבי נוזלים אולי עוד קצת
היי כמה זה קילו ומאתים גרם קמח לבן?
וכמה שוקל כל כדור בצק . ואני לשה ידני אין לי מיקסר לכמה זמן ידני יהיה הלישה ? תודה❤️
קילו קמח ועוד 2 כוסות שתייה קרה חד פעמית
ללוש לפחות 10 דקות
כל כדור בערך 130-140 גרם
היי כמה זה בכוסות קילו ומאתיים גרם קמח לבן
ואין לי מיקסר כמה זמן זה לישה ידני
וכמה שוקל כל כדור בצק ? תודה❤️
קילו זה שקית עוד 2 כוסות חד פעמי שתיה קרה
זמן לישה ידנית ארוך כמה שיותר