כפיתות אלה הקציצות הכי טעימות של סבתא
ומדוע הן כאלה טעימות – כ סבתא שמה בהם את כל מה שיש במקרר
ועם הרבה אהבה נוצרות קציצות הכי טעימות שיש
אפשר כבר לאכול אותן ישר מהטיגון או לבשל אותן ברוטב אדום
המצרכים-
חצי קילו חזה עוף טחון גס
חופנים של פטרוזיליה, שמיר וכוסברה
2 בצלים מגורדים
2 שיני שום כתושות
ביצה
תפוח אדמה מגורד
פלפל שחור
מלח
מעט פלפל אנגלי
מעט אגוז מוסקט
או לשים תבלין קציצות
חצי כפית פפריקה
חופן קמח
אופן ההכנה –
הקציצות – את הבצל המגורד לסחוט היטב .
לערבב ביחד את כל המרכיבים כולל העוף הטחון .
ליצור קציצות עגולות ולטגן משני הצדדים.
הרוטב –
לא חייבים אפשר לאכול כבר ככה. רק מטוגן
לשים בסיר רחב מעט שמן .
לערבב בקערה כף גדושה רסק עגבניות עם 2 כוסות מים,
פלפל שחור מעט מלח ולכתוש שיני שום ולערבב .
לשמן שחומם לשים כף פפריקה ולערבב. לשפוך את התערובת של הרסק ,
להוסיף קוביות תפוחי אדמה אפשר גם גזר וסלרי.
לסדר את הקציצות ולבשל עד שתפוחי האדמה יתבשלו
ושיישאר קצת רוטב מצומצם.
בהצלחה
2 תגובות
נראה מושלם ,אבל אפשר לעשות עם דג טחון במקום עוף?
אפשר