המתכון לקציצות פלאפל נדירות:
בואו להכין פלאפל בבית
אפשר להכפיל או לשלש כמויות
ניתן להקפיא את התערובת
פלאפל ביתי: פריך, זהוב וטעים כמו שצריך!
אין כמו הריח המשכר של פלאפל טרי, זהוב ופריך,
שיצא זה עתה מהשמן וממתין להיטרף בתוך פיתה חמה עם סלטים וטחינה.
הפלאפל הוא אחד ממאכלי הרחוב האהובים ביותר בישראל ובעולם כולו,
והוא מגלם בתוכו את השילוב המושלם של פשטות, טעם עשיר וכיף.
אם תמיד חלמתם להכין פלאפל ביתי שישתווה בטעמו ואפילו יעלה על זה של הפלאפלייה השכונתית,
הגעתם למקום הנכון!
המתכון הזה יגלה לכם את כל הסודות לפלאפל מושלם – פריך מבחוץ,
רך וירוק מבפנים, ומלא בטעמים שישמחו כל אחד ואחת.
המצרכים-
כוס וחצי חומוס קטן מושרה 12 שעות
כוס עלי פטרוזיליה
כוס עלי כוסברה
5 שיני שום
בצל קטן
אפשרי לשים פלפל ירוק חריף, אני לא שמתי
כף שומשום
2 כפות פירורי לחם
כפית מלאה כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה –
חומוס, עלים ירוקים ,שום ובצל לשים במיקסר מכונת הבשר או במעבד מזון לטחון בפולסים
עד לקבלת מרקם גושי חלק,
להוסיף את כל התבלינים ושאר החומרים .
להכניס לקירור לשעה (אם אין זמן לא קריטי) .
ליצור קציצות ולטגן בשמן בחום גבוהה.
זהירות ממכר. בהצלחה
9 תגובות
תודה רבה.
יש להוסיף קצת אבקת אפייה או סודה לשתייה.
הן יוצאות אווריריות.
מתכון מעולה
תודה
אפשר חומוס מקופסת שימורים?
לא מתאים- הוא מבושל
שלום לכולם.
אם זה מתכון של פעם אזי את החומוס המושרים לילה תוכנים במכונת בשר כמו פעם.
המירכם במעבד מזון יוצא כמו דיסה.
כמו כן אני מוסיף להשריה למשך הלילה כפית סודה לשתיה. כך היו עושים פעם חומר לקציצות הפלאפל.
בהחלט אפשרי אתקן במתכון
יש ורצוי וחובה בלי כוסברה, הירק המגעיל בעולם.
זה לפי טעם אישי ברור שאפשר רק פטרוזיליה