קציצות עוף ברוטב עגבניות אין אחד שלא אוהב

Hagit hogi

קציצות עוף מטריפות בהבטחה!

חגית חוגי

אחרי שתכינו אותם תרצו להכין כל שבוע

 

 

המצרכים-

חציקילו חזה עוף טחון

3 כפות פירורי לחם.

ביצה

תפו"א קטן מגורד

בצל בינוני מגורד

חצי צרור כוסברה קצוץ קטנטן

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה קטנטן. שלוש שיני שום כתושות

סיבוב נדיב של שמן על הכל

תבלינים

כפית גריל עוף

כפית תבלין פילדלפיה

רבע כפית כמון

קורט מוסקט או חצי כפית בהרת

רבע כפית פלפל שחור

כף מרק עוף

מעט מלח

לרוטב

בצל

שום

רוטב עגבניות

תבלינים מפורט למטה

אופן ההכנה

תערובת הקציצות –

לערבב הכל היטב ולשים במנוחה במקרר לשעה להתגבשות ולספיגת טעמים.

לאחר שעה להוציא

במחבת מעט שמן ליצור קציצות עגולות ולטגן .

לשים במחבת הקציצות ועם מזלג לשטח מעט שיהיה יפה לעין (לא הרבה קיבצ'וץ..בעדינות).

לסגור לצבע זהוב משני הצדדים ולנייר סופג.

רוטב –

בסיר סוטאג נמוך

לשים מעט שמן בצל אחד גדול קצוץ להזהיב יפה להוסיף 4 שיני שום כתושות..כף סוכר..כף גדושה פפריקה..רבע כפית פלפל שחור.. רבע כפית כמון..כפית גריל עוף..כפית פילדלפיה..חצי כפית כורכום..כפית אורגנו מיובש..מעט צ'ילי גרוס (רק אם אוהבים חרפרף).

לערבב בשמן להזהר לא לשרוף..להוסיף כמעט בקבוק שלם מחית עגבניות מוטי ואם אין אפשר להוסיף צנצנת זכוכית של רוטב ברילה (רוטב עגבניות) או פשוט 2 כפות רסק עגבניות .

להוסיף 2 כוסות מים בתור התחלה..להביא לרתיחה עדינה ולהוסיף כף מרק עוף ומעט מלח..לטעום הרוטב ולתקן טעמים..להוסיף בעדינות הקציצות(גובה הרוטב קצת מתחת לקציצות).

אם יש צורך להוסיף מים בשלב הזה.. מבשלים בערך 45 דקות עד שעה.

עשר דקות לפני סיום הבישול מכסה פתוח לצמצום הרוטב..לנער מידי פעם הסיר..הרוטב סמיך אז לשמור שלא יידבק.

אני אוהבת שהרוטב מתקתק ולא אוהבת שזה חמצמץ מהעגבניות..אז להרגיש חופשי להוסיף כפית סוכר.

לקראת סוף הבישול מי שאוהב יכול להוסיף שתי עלי בזיליקום..או מעט נענע יבשה..נותן טעם משגע!! להגיש לצד אורז לבן.

הקציצות יוצאות רכות וילדים מתים עליהם😃

****תבלינים תוכלו לשים בהתאם לטעמכם האישי

פחות או יותר

 

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *