מתכון לעוגת לילות ביירות מהממת

כוכבה חביב יוספי

המתכון לעוגת לילות ביירות

הכנתי עפ"י מתכון של תומר תומס

עוגת לילות ביירות (Layali Beirut / Nights of Beirut Cake) היא קינוח מזרח תיכוני קלאסי,

פופולרי במיוחד במטבחים הלבנוני, הסורי והירדני. זוהי עוגה קלה יחסית להכנה,

מרעננת ובעלת מרקמים וטעמים מגוונים, מה שהופך אותה לאהובה מאוד,

במיוחד בימי הקיץ החמים או כקינוח קליל לאחר ארוחה דשנה.

מהי בעצם עוגת לילות ביירות?

בבסיסה, זוהי עוגת סולת (או שילוב של סולת וקמח) שמוכנה על בסיס חלב או מים,

ומבושלת על הכיריים עד שהיא מסמיכה למעין פודינג או דייסה.

לאחר מכן, היא נמזגת לתבנית ומצטננת.

מעל שכבת הסולת, מורחים שכבה נדיבה של קצפת עשירה,

ולעיתים קרובות גם מפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט ולתוספת טעם ומרקם. לעיתים קרובות,

היא גם מושקה בסירופ סוכר (מי סוכר)

מתובל במי ורדים או מי זהר (מי פריחת הדרים),

מה שמעניק לה ארומה פרחונית ומיוחדת.

המצרכים-

שכבת הפודינג סולת –

ליטר חלב

2 כפיות מחית וניל טהורה

6 גרגירי מסטיקא טחונה

75 גרם חמאה

רבע כוס סוכר

כוס סולת

מעט מי זהר או מי ורדים

לשכבת קצפת –

2 מכילים של שמנת מתוקה 38%

חצי שקית אינסטנט וניל

3 כפות סוכר

לסירופ-

כוס מים

כוס סוכר

כמה טיפות מי זהר

אופן ההכנה –

נרתיח את החלב עם סוכר מי ורדים ונוסיף את הסולת בהדרגה תוך כדי שאנחנו מערבבים במטריפה.

לבשל על אש נמוכה עד שהופך לפודינג .

נוסיף את החמאה נערבב ונמזוג לתבנית 26 .

נעביר למקרר לקירור.

לאחר מכן נקציף את הקרם שמנת ונמזוג מעל שכבת הסולת .

נכין את הסירופ נרתיח עד שהוא נעשה מעט סמיך.

נוריד ונצנן לגמרי.

מעל שכבת הקרם נפזר פיסטוקים קלויים מעט אפשר גם אגוזים.

להגשה יוצקים את הסירופ מעל

 

מתכונים לעוגות 

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *