עוגת משמשים של פעם עם בצק פריך וקצף

 

רותי אנג'ל

 

עוגת משמשים של פעם: בצק פריך, קצף עננים וטעם נוסטלגי

יש משהו במאפים של פעם, כאלה שמזכירים לנו את המטבח של סבתא,

את הריחות המתוקים שעלו מהתנור ואת הטעמים הפשוטים והמדויקים. עוגת משמשים של פעם,

עם בסיס בצק פריך וזהוב, מילוי עסיסי של משמשים מתוקים-חמצמצים ושכבת קצף (מרנג) אוורירית ונימוחה כמו ענן,

היא בדיוק כזו. זוהי עוגה שמגלמת בתוכה זיכרונות, חום ואהבה,

והיא מושלמת לכל אירוע – מקפה של אחר הצהריים ועד שולחן חג.

המתכון הזה יאפשר לכם לשחזר את הטעם האותנטי והבלתי נשכח של עוגת המשמשים המיתולוגית,

ולהביא את הקסם הזה ישירות לשולחן שלכם.

לאחר שנגמרת העונה – אפשר להכין עם כל פרי של קיץ כמו אפרסק, שזיפים ודובדבן

המצרכים –

לבצק –

2 וחצי כוסות קמח תופח

חצי כוס אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

100 גרם חמאה קרה (אפשר תחליפי חמאה)

רבע כוס שמן

4 חלמונים

קורט מלח

בערך כ- 25-30 משמשים חצויים

לערבב עם כף סוכר וכפית קינמון

כמה כפות של ריבה

לקצף-

4 החלבונים

חצי כוס סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה –

נעבד את הבצק במיקסר או ביד .

נשטח בתבנית 26 או 2 אינגליש .

מעל הבצק נמרח שכבת ריבה ונסדר את המשמשים

נאפה על 180 מעלות בערך 10 דקות.

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר ו3 כפות פודינג וניל למרוח על העוגה ולאפות עוד חצי שעה בערך עד שהכל מזהיב .

 

 

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *