קובה חמוסטה אלוהי עם מלא מלא בשר ובצק דק ! 
מתכון מסודר לקובה חמוסטה הכי טוב שתאכלו בחייכן! דק דק ומלא בשר, סופר אסתטי ומדוייק
*המתכון שלי דורש סבלנות ודייקנות אבל זה לגמרי שווה את העבודה
ממש בטעם של הסבתות
אין קיצורי דרך בהכנת קובה אמיתית
מאת -Shachar Nehemia
המצרכים –
מילוי –
בשר סיסקה אלוהי:
1.2 קילו בשר מספר 2
ראש וחצי שום קלוף (כן, הרבה!)
3-4 עלי כרפס
בצל אחד פרוס
בצק הקובה –
400 ג׳ריש (בורגול דק דק ,חשוב שיהיה ממש איכותי !)
500 מ"ל מים רותחים
לשים בקערת נירוסטה את שניהם למשך חצי שעה מכוסה במכסה, לאחר חצי שעה להוסיף:
800 גרם סולת
3-4 כפות שמן (אני תאכלס שמה לפי העין)
כף שטוחה של מלח
בערך -150 -100 מ"ל -(ככוס ) מים פושרים
למרק-
צרור עלי כפרס
בצל
דלעת 2 -3 כוסות
קישואים 3
2 חבילות עלי סלק מנגולד
2 ראשי שום
מלח
לימון או מלח לימון
אופן ההכנה –
הכנת הבשר –
להכניס לסיר עם קצת שמן רצועות בצל
ומעליו את הבשר ולסגור את הסיר לרתיחה,
הבשר יפריש נוזלים מעצמו בהתחלה, הבשר צריך לעבור בישול של שעתיים לפחות
ולבסוף הוא צריך להיות קצת צלוי וחשוב לערבב אותו כל עשר דק לפחות,
לבשל על אש בינונית ולדאוג שיש כל הזמן קצת מים בסיר (בערך חצי מגובה הסיר)
אם חסר להוסיף ולהיות עם העינים על הבשר מידי פעם כדי שלא יישרף מהר,
רק לקראת הסוף להתחיל לתת למים להתייבש עד שהבשר נצלה קלות.
ממשיכים לשלב הבא-
במג'מיקס טוחנים הרבה עלי כרפס וראש וחצי שום קלוף וטרי , תרשו לעצמכן להתפרע עם השום זה מושלם, ו
לאחר הטחינה של שניהם מכניסים את הבשר למג'מיקס ונותנים לו כמה פולסים טובים עד שהוא נהיה כמו שערות קטנות
ולהוסיף כף שטוחה של מלח (לפי הטעם) וזהו תטעמו תראו שלא חסר לכן טעם אם כן ניתן להוסיף עוד כרפס או שום .
עוברים לגלגול-
בצק:
*להשתמש בכוס מדידה ולשים לפי הפסים שכתובים על הכוס:
400 ג׳ריש(בורגול דק דק ,חשוב שיהיה ממש איכותי !)
500 מ"ל מים רותחים
לשים בקערת נירוסטה את שניהם למשך חצי שעה מכוסה במכסה, לאחר חצי שעה להוסיף:
800 גרם סולת
3-4 כפות שמן (אני תאכלס שמה לפי העין)
כף שטוחה של מלח
בערך -150 -100 מיליליטר מים פושרים
מתחילים ללוש את הבצק עם הידיים עד שזה קצת בצקי ולאחר מכן מעבירים
למיקסר עם וו גיטרה ! המיקסר יהפוך את הבצק לגמיש הרבה יותר ונוח לעבודה ויעזור לכן להימנע מחורים בקובה,
נותנים לזה להתערבל טוב טוב כמה דק במהירות בינונית ולוודא שהכל אחיד,
אם צריך תוסיפו קצת מים הבצק צריך להיות מעט לח וגמיש לעבודה (תראו בסרטונים)
למרק:
עלי כפרס
בצל
דלעת
קישואים
2 חבילות עלי סלק
2 ראשי שום
מלח ולימון
לטגן בצל ואת הגבעולים של הכרפס ואז להוסיף 2 חבילות של עלי סלק (רק את העלים)
חתוכים לרצועות ולסגור את המכסה ולאדות כמה דק ,
להוסיף מים קישואים ואת הגבעולים של העלי סלק ודלעת ולבשל 25 דק ,
ממש לקראת סוף הבישול להוסיף עלי כרפס קצוצים ו2 ראשי שום קלופים וקצוצים (כן כמה שיותר יותר טוב)
ולהוסיף מלח ולימון (או מעט מלח לימון) וזהו המרק מוכן, הוא צריך להיות חמצמץ
לגבי השיטת גלגול-
ממליצה להרטיב ממש מעט את האצבעות לפני כל פעם שמגלגלים ,
שימו לב לשיטה בסרטונים וככה תוכלו לעשות קובה מושלם ודק עם הרבה בשר