המתכון עפ"י קרי גורן
מלבי: הקינוח המשגע והמרענן שכבש את הלב!
ישנם קינוחים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם,
והמלבי הוא בהחלט אחד מהם. עם מרקמו הקטיפתי והרך,
טעמו העדין והמתוק, וניחוחות מי הוורדים או מי הזאהר המשכרים, המלבי הוא חוויה קולינרית שלמה,
מרעננת ומנחמת כאחד. הקינוח הים-תיכוני האהוב הזה, עם תוספותיו הצבעוניות של סירופ מתוק,
קוקוס קלוי, בוטנים קצוצים או פיסטוקים, הוא הבחירה המושלמת לימים חמים,
לארוחה קלה או סתם כפינוק מתוק.
המתכון הזה יגלה לכם איך להכין מלבי ביתי שפשוט נמס בפה,
ויגרום לכם להרגיש שאתם במסעדה יוקרתית – רק אצלכם במטבח.
המצרכים-
ליטר חלב
75 גרם קורנפלור – חצי כוס
3 כפות מי ורדים
מיכל 250 גרם שמנת מתוקה 38%
חצי כוס סוכר
סירופ אדום או פטל עם מי ורדים
פיטוקים,אגוזים,קוקוס לקישוט
אופן ההכנה –
מערבבים כוס מהחלב עם הקורנפלור ומי הורדים עד להמסה של הקורנפלור.
מחממים את יתרת החלב והשמנת עם הסוכר.
כאשר מגיע לסף רתיחה והסוכר נמס, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור
וממשיכים לבחוש עד שהתערובת הופכת לסמיכה .
יוצקים למנות אישיות בכלי הגשה.
לאחר קירור של 4 שעות לפחות במקרר אפשר להגיש עם סירופ ואגוזים
בתאבון