צלי כתף רך עם פטריות ברוטב יין אדום
המצרכים-
נבחר נתח צלי 5 יפה נבקש מהקצב לפרוס אותו לפרוסות בעובי של 3 ס"מ
שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס
4 עלי דפנה
2 גזר חתוך לחתיכות גדולות
2 בצל סגול
2 צרורות של סלרי
סיר רחב
ראס אל חנות
פפריקה אדומה
אבקת מרק פטריות
חצי כוס יין אדום יבש
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים (נותן טעם משגע)
אופן ההכנה-
את הצלי נבריש בשמן זית מלח ופלפל גרוס
נטגן קלות בסיר רחב כדי לסגור את הצלי
שופכים מים רותחים את הירקות ואת עלי הדפנה
מכסים ומבשלים שעתיים על אש נמוכה עד בינוני
לאחר שעתיים נסנן את הנוזלים אבל נשמור אותם לתבשיל
נשים בסיר מחדש את הבשר נשפוך 2 קופסאות של פטריות חתוכות או פטריות טריות
ונטגן נוסיף שמן זית את היין האדום פפריקה ואת שאר התבלינים נוסיף מהציר של הבשר שבישלנו מקודם
וגם מים רותחים ונבשל לעוד שעה וחצי על אש נמוכה
נוסיף עלי סלרי לטעם בזמן הבישול
שיהיה בתאבון….