מתכון לעוגת גבינה ניו יורק בטעם ממכר

Chavi Ben Dor

עוגת גבינה ניו יורק

אין טעימה כזו

עוגת גבינה ניו יורק: הקלאסיקה המושלמת – עשירה, קרמית ובלתי נשכחת!

ישנם קינוחים שהם הרבה יותר מסתם מתוקים – הם סמל, הם חוויה, והם פשוט מושלמים.

עוגת גבינה ניו יורק היא בדיוק כזו: קלאסיקה אמריקאית אהובה,

הידועה במרקמה העשיר והקרמי להפליא,

טעמה העמוק והממכר, ובסיס הביסקוויטים הפריך שמשלים כל ביס. אם אתם חולמים על עוגת גבינה גבוהה,

יציבה אך נמסה בפה, כזו שתגרום לכם להרגיש שאתם יושבים בבית קפה יוקרתי במנהטן – הגעתם למקום הנכון!

המתכון הזה יגלה לכם את כל הסודות להכנת עוגת גבינה ניו יורק מושלמת,

שתהפוך ללהיט בכל אירוע ותשאיר את כולם עם טעם של עוד.

 

מאת חוי

המצרכים – 

לתחתית:
שרוול שלם של פתי בר שוקולד מרוסק לפירורים דקים במעבד מזון.
120 גרם חמאה מומסת ומצוננת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת 30 אחוז
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה של פעם.
אופן ההכנה-
*מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מס 24 מרופדת בנייר אפייה.
יש לעלות עם הפירורים לדפנות התבנית . שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
*מחממים תנור מסורתי ( חימום למעלה ולמטה – לא טורבו ) ל-160 מעלות.
*במיקסר מערבבים את הגבינות , סוכר ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב,
מוסיפים שמנת חמוצה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
*מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא
עוטפים את תחתית תבנית האפייה מבחוץ ברדיד אלומיניום,
כדי להבטיח אטימות מוחלטת ויוצקים פנימה את מלית הגבינה.
מניחים את התבנית עם המלית בתוך תבנית התנור העמוקה ( המלבנית )
ואליה יוצקים מים רותחים עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה.
*אפייה במשך כשעה, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.
*מוציאים מהתנור, ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך התבנית עם המים. כשהעוגה קרה לגמרי מעבירים למקרר ל-24 שעות.
ההמלצה שלי היא להגיש אותה קרה.
חוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *