קציצות עוף מטריפות בטעם של הסבתות.
מתכון מאת אבי שריד
ישנם ריחות וטעמים שמחזירים אותנו ישר לילדות – למטבח של סבתא,
לריח התבשילים המהביל ולתחושה החמה של בית. קציצות עוף בטעם של סבתא
הן בדיוק כאלה: קלאסיקה על-זמנית, עסיסיות ורכות מבפנים, עם מעטה זהוב ופריך מבחוץ,
והכי חשוב – מלאות באהבה וזיכרונות.
אם אתם מתגעגעים לטעם המוכר והמנחם של הקציצות שרק סבתא ידעה להכין,
המתכון הזה יאפשר לכם לשחזר את הקסם הזה,
ולהביא את ניחוחות הילדות והבית ישירות לשולחן שלכם.
תתכוננו למחמאות ולבקשות לעוד!
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף טחון גס,(לבקש מהקצב לטחון גס).
בצל קצוץ
חופן כוסברה
ופטרוזיליה
2 גבעולים של בצל ירוק
2 שיני שום כתושות
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית כורכום
חצי כפית קינמון
פלפל שחור
מלח
ביצה
אופן ההכנה –
את הבצל מטגנים להזהבה.
מוסיפים אותו לקערה עם העוף הטחון.
מוסיפים גם את כל שאר החומרים ומערבבים היטב .
ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרטיבים ידיים ומטגנים את הקציצות משני הצדדים שישחימו היטב
תהנו בתאבון