לחמניות רוגלך מלוחות
טעים ומעולה לאירוח
מאת גלי לויט
המצרכים –
חצי קילו קמח
כף שמרים
ביצה
רבע כוס סוכר
3/4 כוס מים (200 מ"ל)
כפית מלח
3 כפות שמן זית
מילוי –
200 גרם חמאה
בזיליקום קצוץ 3 כפיות
פטרוזיליה קצוצה 3 כפות
150 גרם גבינת קצ'קבל או גרוייר מגורדת
150 גרם צהובה גאודה או צ'דר מגורדת
אופן ההכנה –
במיקסר שמים את המרכיבים של הבצק ולשים לישה איטית של כ- 5-7 דקות.
עוטפים את הבצק ומניחים להתפחה של כ 45 דקות .
מלית – מערבבים את החמאה הרכה עם התבלינים הירוקים.
בקערה אחרת מערבבים את הגבינות .
את הבצק מחלקים ל 2
מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך.
חותכים למשולשים .
מורחים בממרח החמאה ומעל מפזרים גבינות .
מגלגלים כל משולש לסהרון כמו רוגלך .
שמים בתבנית צמוד אחד לשני .
התפחה של חצי שעה .
מריחה של ביצה
אפייה 180 מעלות עד שזהוב
בהצלחה
מגישים חם
בתיאבון!