לזניה מהממת
קלאסית וטעימה
נורית משתפת במתכון שהיא מכינה כל הזמן ויוצא הכי מוצלח
המצרכים –
חבילה של עלי לזניה
3 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות דק (2 אריזות פחית קטנות)
2 כפות רסק עגבניות
250 גרם סלסלת פטריות טריות פרוסות
בצל קצוץ
שמן זית
כפית סוכר
אריזה אחת של שמנת מתוקה 250 מ"ל
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או צהובה
מלח
פלפל לפי טעם
כפית אורגנו יבש
בזיליקום טרי קצת לפי טעם
אופן ההכנה –
בסיר גדול מחממים על אש גבוה ושמים את הפטריות עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים שמן זית ובצל ומקפיצים עוד כמה דקות נוספות.
מוסיפים את עגבניות ,רסק,תבלינים ומערבבים .
מוסיפים את השמנת המתוקה מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
מסדרים בתבנית בינונית אפשר בפיירקס, את עלי הלזניה בקרקעית .
מפזרים בנדיבות מהרוטב וכך יוצרים שכבות אפשר לפזר קצת פרמזן מעל כל שכבה .
להשאיר מהגבינה המגורדת חופן יפה לשכבה העליונה ואת השאר לשים בין השכבות .
לכסות בנייר כסף.
אפייה 180 מעלות כ- 30- 40 דקות .