עוגת אגוזים נוסטלגית עם קצפת: הטעם המתוק של פעם!
ישנם מאפים שמצליחים להחזיר אותנו אחורה בזמן, לזיכרונות ילדות,
לחגים משפחתיים ולשולחנות עמוסים כל טוב.
עוגת אגוזים עם קצפת היא בדיוק כזו – קלאסיקה נוסטלגית,
עשירה בטעמים אגוזיים, לחה ונימוחה, עם שכבת קצפת אוורירית שמשלימה את החוויה.
אם אתם מתגעגעים לטעם המיוחד של העוגות שסבתא הייתה מכינה,
או סתם מחפשים קינוח מנחם ומרשים שישמח את כולם, הגעתם למקום הנכון!
המתכון הזה יאפשר לכם לשחזר את הקסם של פעם,
ולהביא את הניחוחות והטעמים של הבית היישר לשולחן שלכם.
המצרכים –
6 ביצים
כוס סוכר
100 גרם אגוזים קצוצים דק
100 גרם שוקולד מריר מגורד
כפית אבקת אפייה
3/4 כוס קוקוס
שקית וניל
ציפוי –
שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
נפריד את הביצים .
נקציף חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה אחרת נערבב את החומרים היבשים יחד.
נוסיף לחלבונים בקיפול עדין את החלמונים ואחר כך את התערובת היבשה.
נקפל עד לאחידות.
תבנית עגולה 24 או 26 משומנת
אפייה 180 מעלות כ- 30-40 דקות
לאחר הקירור נקציף את הקרם נקשט את העוגה ולמעלה נבזוק שוקולד מגורר
2 תגובות
שלום , העוגה בלי קמח?
כן