עוגת גזר ארומטית – מתכון משגע וטעים

 

Kristina Zitomirsky

 

עוגת גזר משגעת: עסיסית, מתוקה ובלתי נשכחת!

יש משהו בעוגת גזר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו – השילוב המושלם של עסיסיות,

מתיקות עדינה של גזר ותבלינים ארומטיים,

והמרקם הרך שפשוט נמס בפה. זוהי עוגה שמצליחה לשלב בריאות (בזכות הגזר!)

עם פינוק אמיתי, והיא מתאימה לכל אירוע – מקפה של אחר הצהריים ועד קינוח מרשים לארוחת חג.

אם אתם מחפשים מתכון לעוגת גזר שתגרום לכולם להתפעל ולבקש את המתכון,

כזו שתהיה גם קלה להכנה וגם טעימה בטירוף – הגעתם למתכון הנכון!

הכינו 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים – 

3 גזרים גדולים מגורדים
2 ביצים
 200 גרם סוכר חום (כוס)
כוס ושליש קמח ( 180 גרם  )
3/4 כוס  אגוזי מלך טחונים גס
3/4 כוס שמן (אפשר שמן קוקוס )
½ כפית אבקת אפייה
 ½ כפית קינמון
 ¼ כפית סודה לשתייה
קורט אגוז מוסקט  או הל
קורט ציפורן
אופן ההכנה – 
 מחממים תנור ל‑170  מעלות
 בקערה אחת מערבבים את כל המצרכים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, אגוזי מלך והתבלינים.
 בקערה שנייה מערבבים ביצים סוכר ושמן.
 מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, מערבבים היטב.
 מוסיפים את הגזרים המגורדים ומערבבים עד שהבלילה אחידה.
מוזגים לתבניות אינגליש
אפשר לקשט בשקדים פרוסים מעל העוגה .
אופים במשך כ־45 דקות
מומלץ לבדוק עם קיסם יוצא יבש.
במידה ורוצים להכין קרם שמנת למעלה
מערבבים בקערת המיקסר מקציפים  כ 3-4 דקות
400 גרם גבינת שמנת
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה רכה מאד

 

רוצים לקבל עוד מתכונים של פעם

לנייד ???

הצטרפו עוד היום לקבוצת הווטסאפ שלנו !!!

לוחצים כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *