מתכון לשבת – עוף ברוטב מרוקאי מבית אמא

לינוי אוחיון

עוף מרוקאי של אמא ברוטב זיתים חריף: הטעם המנחם של הבית!

ישנם מאכלים שפשוט מחזירים אותנו ישר לזיכרונות ילדות, למטבח של אמא,

ולריחות המשכרים שמילאו את הבית בימי שישי או לפני חגים.

עוף מרוקאי ברוטב זיתים חריף הוא בדיוק כזה – תבשיל עשיר, עסיסי ומלא בטעמים,

עם שילוב מנצח של עוף רך, זיתים מלוחים-חמצמצים, ותיבול מדויק עם נגיעה פיקנטית שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

אם אתם מתגעגעים לטעם המיוחד של התבשיל שרק אמא ידעה להכין,

כזה שמעורר געגועים ומחמם את הלב, הגעתם למקום הנכון!

המתכון הזה יאפשר לכם לשחזר את הקסם האותנטי של המטבח המרוקאי,

ולהביא את ניחוחות הבית והמסורת היישר לשולחן שלכם. תתכוננו למחמאות ולבקשות לעוד!

מתכון לעוף מרוקאי של אמא ברוטב זיתים חריף

 

המצרכים- 

קופסה שימורים זיתים ללא חרצנים

4 חלקי עוף ירכיים או כרעיים

כוסברה קצוצה בנדיבות

חצי ראש שם קצוץ

פלפל אדום חריף

גמבה אדומה

כף עריסה

כף לימון כבוש

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקה

כורכום

מעט מרק עוף

כוסברה יבשה

אופן הכנה –

בסיר רחב נטגן את חלקי העוף.

את הזיתים נרתיח פעמיים ונשפוך ונסנן.

נוסיף לסיר את  הכוסברה, שום , זיתים שהרתחנו, פלפל אדום חריף גמבה, עריסה, לימון כבוש ,מלח, פלפל, כמון, פפריקה, כורכום ומרק עוף.

מוסיפים מים רותחים כשתי כוסות.

מבשלים כשעה או יותר עד שהרוטב מצטמצם

מעל פיזרתי כוסברה יבשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *