קציצות עוף ברוטב בצל ופטריות
איזה סיר טעים
המצרכים –
לקציצות
קצת יותר מחצי קילו חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים דק
תפוח אדמה בינוני, מגורד דק
ביצה
כחצי כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית מרק עוף
חצי כפית בהרט
רבע כפית סודה לשתייה
כפית שמן
לרוטב –
2 בצלים
פטריות טריות
כפית סוכר
מלח
פלפל
פפריקה
מעט סילאן
מרק עוף
אופן ההכנה-
תערובת הקציצות – מערבבים את כל המרכיבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מעבירים למקרר לחצי שעה .
מגלגלים קציצות בגודל הרצוי
אםשר לטגן קלות או לשים בתבנית עם נייר אפייה לרסס מעט שמן
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- רבע שעה .
הופכים באמצע כדי להשחים משני הצדדים
מכינים רוטב –
מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל פרוס ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עד שהבצל מקבל צבע קרמלי.
מוסיפים את הפטריות פרוסות , מערבבים ומשאירים על אש בינונית כחצי שעה לצמצום.
מוסיפים את התבלינים ואת הסילאן, מערבבים וטועמים – ניתן לתקן תיבול לפי הטעם.
מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה עדינה.
מסדרים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם והקציצות סופגות את הטעמים.
במהלך הבישול, אפשר לזלף מעט סילאן מעל הקציצות – זה מוסיף להן רכות וטעם נהדר של מתקתקות עדינה
בתיאבון!