לימי תשעה באב קציצות מחמאר
ממש כמו הפשטידה אבל לביבות
הכי טעימות שיש
מכינים אותם בימים שלפני תשעה באב
המצרכים –
5-6 תפו"א בינוניים מבושלים קלופים ומעוכים
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בצל קצוץ מטוגן עד הזהבה
3 ביצים L
2 כפות קמח
2 כפות פרורי לחם
אפשר להוסיף חופן אפונה/גזר/ביצה קשה חתוכה/פול
לתיבול
מלח, מרק עוף, כורכום,
פלפל שחור, ראס אל חנות
אופן ההכנה –
תפוחי אדמה לבשל לקרר היטב ואז לרסק.
לשים בקערה עם כל שאר המרכיבים.
לערבב הכל טוב לעיסה אחידה .
לתבל לפי טעם שלכם
לתת לתערובת מנוחה במקרר רבע שעה .
ליצור קציצות בגודל הרצוי עם יד רטובה ולשטח ללביבה.
לטגן בשמן חם לא עמוק חצי גובה מחבת בערך 2-3 דקות מכל צד
בתאבון