פלפל ממולא בורגול
צמחוני – מתאים לתשעה באב
המתכון של אסתי
המצרכים –
6 – 7 פלפל מתוק
2 תפוחי אדמה חתוכות לפרוסות עבות .
2 כוסות בורגול
שמן
מלח
2 בצלים
3 גזרים
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בהרט
פלפל שחור
מלח
מרק עוף
רוטב-
3 שיני שום
פפריקה
רסק עגבניות
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
חצי כפית סוכר
בהרט
אופן ההכנה –
בקערה שמים –
2 כוסות בורגול
3 כפות שמן
רבע כפית מלח
מערבבים ומוסיפים
מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות .
בינתיים מזהיבים
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
מוסיפים לבצל הזהוב
3 גזרים מגורדים
ומזהיבים קלות .
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מתבלים ב:
רבע עד חצי כפית בהרט
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
מוסיפים את הבורגול המושרה
מערבבים את הכל וטועמים אם חסר מלח מוסיפים 
חותכים מלמעלה את הפלפלים מרוקנים את הזרעים וממלאים בבורגול .
לרוטב:
שמים בסיר
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
2 כפות מלאות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כפית גדושה מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
מערבבים את כל מצרכי הרוטב
מעבירים את הרוטב לסיר ומוסיפים כ 2 כוסות מים רותחים בערך
מסדרים בתחתית הסיר פרוסות עבות של תפוחי אדמה
מניחים את הפלפלים הממולאים מעל תפוח האדמה בסיר צמודים זה לזה .
הרוטב צריך להיות שלוש רבעי גובה מהפלפלים .אם חסר עוד מים מוסיפים קצת.
מכסים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית
בערך 40 דקות
בתאבון אסתי 