פלפל ממולא בורגול – צמחוני וטעים בטירוף

 

אסתי זוהר מטבח אותנטי

 

 

פלפל ממולא בורגול
צמחוני – מתאים לתשעה באב
המתכון של אסתי
המצרכים –
6 – 7 פלפל מתוק
2 תפוחי אדמה חתוכות לפרוסות עבות .
2 כוסות בורגול
שמן
מלח
2 בצלים
3 גזרים
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בהרט
פלפל שחור
מלח
מרק עוף
רוטב-
3 שיני שום
פפריקה
רסק עגבניות
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
חצי כפית סוכר
בהרט
אופן ההכנה –
בקערה  שמים –
2 כוסות בורגול
3 כפות שמן
רבע כפית מלח
מערבבים ומוסיפים
מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות .
בינתיים מזהיבים
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
מוסיפים לבצל הזהוב
3 גזרים מגורדים
ומזהיבים קלות .
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מתבלים ב:
רבע עד חצי כפית בהרט
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
מוסיפים את הבורגול המושרה
מערבבים את הכל וטועמים אם חסר מלח מוסיפים 😉
חותכים מלמעלה את הפלפלים מרוקנים את הזרעים וממלאים בבורגול .
לרוטב:
שמים בסיר
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
2 כפות מלאות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כפית גדושה מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
מערבבים את כל מצרכי הרוטב
מעבירים את הרוטב לסיר ומוסיפים כ 2 כוסות מים רותחים בערך
מסדרים בתחתית הסיר פרוסות עבות של תפוחי אדמה
מניחים את הפלפלים הממולאים מעל תפוח האדמה בסיר צמודים זה לזה .
הרוטב צריך להיות שלוש רבעי גובה מהפלפלים .אם חסר עוד מים מוסיפים קצת.
מכסים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית
בערך 40 דקות
בתאבון אסתי 😋

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *