שילוב של בצק פריך תפוחים וקרם שקדים זה פשוט עונג
המתכון עפ"י – מתוקים שלי
המצרכים –
בצק –
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
70 גרם קמח שקדים
150 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה או חלב
40 גרם שקדים פרוסים דק
מלית תפוחים-
4-5 תפוחים ירוקים
כף חמאה
רבע כוס סוכר חום או רגיל
כפית קינמון
כף מיץ לימון
גרידה לימון
קרם שקדים –
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
100 גרם קמח שקדים
2 ביצים
כפית תמצית שקדים
כפית תמצית וניל
4 כפות קמח
אופן ההכנה –
הבצק – מעבדים את המרכיבים במיקסר או מעבד.
לאחר שהבצק מוכן נחלק 2/3 ו – 1/3 .
נהדק את החלק הגדול לתבנית מרופדת בנייר אפייה קוטר 24.
נשים בקירור .
לחלק השני נוסיף שקדים מולבנים ונערבב לשמור בקירור.
תפוחים-
קולפים וחותכים לקוביות , שמים את כל המרכיבים בסיר , ומבשלים כ- 10 דקות .
מקררים היטב.
קרם שקדים –
טורפים יחד את כל המרכיבים עד שהתערובת חלקה.
מעבירים מעל הבצק .
מפזרים את התפוחים מעל הקרם.
מפוררים את הבצק עם השקדים מעל הכל.
מכניסים לאפייה על תנור 175 מעלות כ- 40 דקות .