עוגת תפוחים וקרם שקדים – עונג של עוגה

 

 

Liliya Kastner Gohshtein

 

שילוב של בצק פריך תפוחים וקרם שקדים זה פשוט עונג

 

המתכון עפ"י – מתוקים שלי

 

המצרכים –

בצק –

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

חצי כוס סוכר

70 גרם קמח שקדים

150 גרם חמאה

3 כפות שמנת מתוקה או חלב

40 גרם שקדים פרוסים דק

מלית תפוחים-

4-5 תפוחים ירוקים

כף חמאה

רבע כוס סוכר חום או רגיל

כפית קינמון

כף מיץ לימון

גרידה לימון

קרם שקדים –

100 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

100 גרם קמח שקדים

2 ביצים

כפית תמצית שקדים

כפית תמצית וניל

4 כפות קמח

אופן ההכנה –

הבצק – מעבדים את המרכיבים במיקסר או מעבד.

לאחר שהבצק מוכן נחלק 2/3 ו – 1/3 .

נהדק את החלק הגדול לתבנית מרופדת בנייר אפייה קוטר 24.

נשים בקירור .

לחלק השני נוסיף שקדים מולבנים ונערבב לשמור בקירור.

תפוחים-

קולפים וחותכים לקוביות , שמים את כל המרכיבים בסיר , ומבשלים כ- 10 דקות .

מקררים היטב.

קרם שקדים –

טורפים יחד את כל המרכיבים עד שהתערובת חלקה.

מעבירים מעל הבצק .

מפזרים את התפוחים מעל הקרם.

מפוררים את הבצק עם השקדים מעל הכל.

מכניסים לאפייה על תנור 175 מעלות כ- 40 דקות .

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *