קציצות עוף ברוטב צהוב מעניין וטעים

Oshrat chernin

 

 

המצרכים –

קציצות עוף-
חצי קילו עוף טחון
2 בצלים קצוצים
6 כפות פרורי לחם
2 ביצים גודל L
4 ענפי סלרי
חצי שקית פטרוזיליה, חצי שקית כוסברה, חופן שמיר (לא חובה) את כל הירקות והירק לקצוץ יחד במעבד מזון
כף כמון
חצי כפית ראס אל חנות
כפית שטוחה וחצי מלח או לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור ( לפי הטעם )
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף מרק עוף
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה –

הקציצות –

מערבבים הכל יחד, מי שאמיצה יכולה לטעום ממש טיפונת על קצה הלשון לוודא אם חסר מלח או משהו, מתקנים תיבול אם צריך ומטגנים.

לרוטב:
חצי שקית כוסברה
כמה ענפי סלרי עם העלים חתוכים
3 שיני שום כתושות
חצי שקית פטרוזיליה
1 בצל גדול
חצי כרישה חתוכה לפרוסות
1 שקית עלי מנגולד
קישוא חתוך גס
קולורבי חתוך לרצועות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
כף מרק עוף
כף כורכום
כף כמון
רבע כפית ראס אל חנות או גריל עוף
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף לימון סחוט
כפית ממרח לימון כבוש

הכנה:
לאחר טיגון הקציצות במחבת, נשים בנדיבות שמן זית בסיר סוטאז'
נטגן את כל הירקות מלבד הירק ל 7 דקות בערך תוך כדי ערבוב
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים למשך עוד דקה
מוסיפים מים לכיסוי, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול ומבשלים 25 דקות.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד חצי שעה.
בתאבון🌹

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *