קציצות עוף ברוטב פיקנטי- אילנית כרבי
המצרכים –
לתערובת הקציצות;
קילו חזה עוף טחון
2 בצלים
שום
תפוח אדמה בינוני
2 ביצים
3 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל שחור – ניתן להוסיף כוסברה אני אישית לא הוספתי
רוטב-
2 בצלים
כף טריאקי
כף דבש
כף מרק עוף
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
קציצות – קוצצים בצל ותפוח אדמה וסוחטים .
מערבבים יחד הכל לתערובת חלקה.
יוצרים כדורים בגודל קציצה ומטגנים בשמן עמוק.
לרוטב: מטגנים 2 בצלים לקירמול טוב ,
נוסיף כף רוטב טריאקי וכף דבש ,
נוסיף כף מרק עוף, כפית כורכום , מעט פפריקה ופלפל שחור גרוס ,
נוסיף כחצי כוס מים רותחים ,
נבשל על אש קטנה כדי שהבצל ימשיך להפריש נוזלים והרוטב יעשה סמיך,
נוסיף את הקציצות וטיפונת מים כמו בתמונה ונבשל לכעשרים דקות על אש נמוכה.
בתאבון.
מעדן אמיתי