עוף צלוי בתנור בטעם של אמא

נועם זיגדון

 

עוף בתנור בטעם של אמא – מהמטבח של פעם

הכי טעים שיש ב

עוף  שתמיד מצליח

קרדיט עינת רז

המצרכים –

8 כרעיים/שוקיים

4  תפוחי אדמה

בצל פרוס

סלסלת פטריות

למרינדה-

3/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
4-5 כפות דבש או סילאן
כף פפריקה מתוקה
1 כף א. מרק בצל (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
מלח אם יש צורך

אופן ההכנה –

לערבב על כל מרכיבי המרינדה ולשפוך בקערה עם חלקי העוף ולעסות אותם עם הרוטב.
להניח לפחות שעה כדי שהטעמים יתמזגו עם העוף.
לשים את העוף בתוך תבנית חסינה, פיירקס עם שאר המרכיבים   לכסות בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כשעה.
להוריד את חום התנור ל- 180 ולהסיר את רדיד האלומיניום עד לקבלת גוון שחום

בהצלחה נועם זיגדון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *