נכון שייש המון מתכונים של בצקי שמרים ועוגות שמרים ,
אבל המתכון המנצח שלי קיים כבר 43 שנים מאז שהתחתנתי…
וקניתי את הספר של רות סירקיס "מהמטבח באהבה"
ועד היום מכינה את העוגות שמרים שלה, את המלית מכינה מחמאה ,סוכר וקקאו .
זאת עוגת השבת שלי .
המצרכים-
4 וחצי כוסות קמח
40 גרם שמרים טריים (כף גדושה יבשים )
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס חלב או מים
2 ביצים
100 גרם חמאה או מרגרינה
כפית וניל
כפית קליפת לימון
רבע כפית מלח
אופן ההכנה –
לקערת מיקסר נפורר את המשרים עם הנוזלים והסוכר
נערבב טוב וניתן לתערובת כמה דקות.
לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים ונלוש 10 דקות לבצק חלק וגמיש.
ניתן לבצק שהייה של לילה במקרר.
אחר כך נחלק ל-2 או ל 3 תלוי בגודל של התבנית
מילוי –
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
150 גרם חמאה רכה
לערבב יחד
אפשר להוסיף קינמון ,אגוזים
לפתוח את הבצק למרוח במילוי ולקפל לאיזה צורה שרוצים
אפשר להכין כמו חלה
לשים בתבנית
לתת התפחה של חצי שעה למרוח ביצה למעלה
אפייה 180 מעלות כ- 30-40 דקות