סיר קציצות מרוקאי עם זיתים

 

הילה לביא
מתכון לקציצות וזיתים
מתכון מאת הילה לביא
המצרכים –
2 קופסאות או אחת של זיתים ללא חרצנים
גמבה אדומה פרוס דק
פלפל ירוק פרוס
פלפל חריף
6 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קצוצות
פטרוזיליה חצי צרור
2 כפות פפריקה מתוקה
רבע חריה
חצי כפית מרק עוף
קורט סוכר
אפשר כמון
אופן ההכנה –
מרתיחים את זיתים פעמיים ומסננים ממי הבישול.
* בסיר מחממים שמן
מוסיפים:
פלפל גמבה אדום קצוץ
פלפל ירוק קצוץ
פלפל חריף קצוץ
6 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קצוצות
פטרוזיליה קצוצה/או כוסברה
מטגנים הכל עד לריכוך קל של הירקות.
מתבלים בפפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, חצי כפית אבקת מרק עוף,
מלח, קורט סוכר ומערבבים לפתיחת טעמים.
יוצקים 2 כוסות מים רותחים ומכניסים את הקציצות.
מנענעים הסיר מצד לצד שהקציצות יכוסו ברוטב.
לאחר רבע שעה מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד רבע שעה.
בסיום מפזרים פטרוזיליה קצוצה
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *