עוגיות מגולגלות הבצק הכי טעים בתכינו
מתכון של סיוון
המצרכים –
200 גרם חמאה/ מחמאה – רכה מאוד
רבע כוס שמן – כוס מדידה
חצי כוס אבקת סוכר – כוס מדידה
ביצה 1 ועוד חלמון 1
חצי שקית אבקת אפייה
3 ורבע כוסות קמח – כוס מדידה , לנפות תוך כדי שמכניסים לקערה ! זה חשוב !
אופן ההכנה-
בקערה מניחים חמאה רכה, אפילו קצת מומסת
מוסיפים שמן, אבקת סוכר, ביצה אחת וחלמון אחד, ולבסוף מנפים את הקמח עם האבקת אפייה .
מערבבים עם הידיים טוב. עד לבצק נוח.
לשים בקירור למנוחה .
מחלקים בצק ל-3
אני שמה נייר אפייה על השיש, שמה גוש של בצק, ואז מניחה עוד נייר אפייה מעל הבצק,
בלי קמח בכלל. מרדדת ומסדרת לריבוע. אין שום בעיה עם זה, זה עובד מעולה ולא נדבק לנייר. תנסו!
שלא מוסיפים קמח בזמן הרידוד, הבצק נשאר רך ונמס אחריי אפייה.
מרדדים למלבן גדול – מורחים במילוי – ממרח תמרים או שוקולד.ומגלגלים לרולדה .
אפייה 160 מעלות ,
לא לחכות להשחמה! להוציא שהן עדיין לבנות, בערך 20 דקות. לא חושבת שיותר. הן אמורות לצאת לבנות
חתכתי עם החותכן המשונן נגיעות בפסים של הרולדות ורק לאחר האפייה אני חתכתי אותן לגמרי
בהצלחה!!