שבלולי פיצה , לנשנוש קל וטעים
בצק ללא שמרים ללא התפחה מהיר וטעים
לבצק כ12/14 פיצות
המצרכים –
250 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת רגילה
1 כפית מלח
1 קמח אוסם תופח קטן 350 גר
כף סודה לשתיה
50 גרם חמאה מומסת
צנצנת ממרח עגבניות פיקנטי ( אוליביה)
או ממרח עגבניות אחר שאוהבים
1 קופסא שימורי פטריות מסוננים
1 קופסא שימורי תירס מסוננים
250 גר גבינת מוצרלה מגוררת
250 גר גבינה צהובה מגוררת
2 כפות אורגנו
אופן ההכנה –
בקערה מערבבים את הגבינה השמנת מוסיפים את החמאה המומסת
מערבבים היטב מוסיפים את הסודה והמלח מערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד ( ללוש ביד כ5 דק)
מכניסים את הבצק לשקית ונותנים לנוח כ1/2 שעה
מקמחים את השיש ופותחים את הבצק ומרדדים למלבן
מורחים את ממרח העגבניות מפזרים מעל את הפטריות והתירס
מפזרים את הגבינות ומעל את האורגנו
מחממים תנור ל180 מע'
משמנים בנדיבות תבניות מאפיין בחמאה מומסת
מגלגלים לרולדה פורסים לפרוסות של
כ4 סמ מעבירים לתבניות
אופים כ1/2 שעה או קצת יותר עד להזהבה
אני נוהגת להבריש בחמאה את השבלולים גם לאחר האפייה.