מרק גריסים מנחם

הכנתי מרק גריסים עשיר

מתכון
מרק גריסים – גילה כהן ארבלי

 

המצרכים-

1.1/2 כוס גריסי פנינה (כוס חד פעמי שתיה חמה)
כוס עדשים אדומים

הירקות-
1גזר מגורד
1 בצל חתוך דק
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
מעט כרוב קצוץ (2עלים)
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום קצוץ
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון
מלח לפי טעם
2 כפות גדושות מרק עוף
מעט שמן

 

אופן ההכנה-
לשטוף את הגריסים ולהרתיח אותם בליטר מים בערך חצי שעה על אש נמוכה להוסיף מעט מלח לריכוך מהיר
בנתיים קוצצים את כל הירקות כעבור 40 דקות מוסיפים את הירקות לגריסים ממשיכים לבשל יחד עוד 20 דק' עד לפתיחה של הגריסים מוסיפים את העדשים האדומות מתבלים ומבשלים לעוד 10 דק'
ומכבים את הגז ..לשים לב צריך להוסיף מידי פעם מים רותחים הגריסים תופחים ומסמיכים את המרק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *