
איך מכינים קרם פטיסייר מדוייק שהוא בסיס לכמה עוגות
ולמילוי
המצרכים –
6 חלמונים – 120 גרם
120 גרם סוכר
חצי ליטר חלב
כפית מחית וניל או 3 סוכר וניל
50 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה
אופן ההכנה –
מחממים את החלב עם הוניל וחלק מהסוכר . מורידים מהאש.
טורפים בעזרת מטריפה את החלמונים עם הסוכר .
מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שאין גושים והכל חלק.
לוקחים עם מצקת ובעדינות שופכים כל פעם קצת מהחלב החם לתערובת .
מערבבים ואז מחזירים לסיר . ממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב עם מטרפה כל הזמן עד שנוצר קרם.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה .
מקררים ומאחסנים במקרר .
עם קרם פטיסייר יש מלא אפשרויות שימוש
הכנת –
קרמשניט (מילפיי)
פאי פירות ופטיסייר- בצק פריך במילוי הקרם ומעליו פירות
קינוחי כוסות
מילוי ל –פחזניות עם קרם דיפלומט- הקצפה של שמנת מתוקה ולערבב עם הפטיסייר
 
								