
סלט כרוב סגול ולבן ברוטב בוטנים
מאת איריס למדן
המצרכים –
רבע כרוב סגול, פרוס דק
רבע כרוב לבן, פרוס דק
(אפשר להשתמש בחצי כרוב מסוג אחד)
שני גזרים, חתוכים למקלות דקים
בצל ירוק, 5-6 גבעולים, בטבעות דקות
לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית (חלקה \ עם שברי בוטנים)
5 כפות רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
כף גדושה דבש
2-3 שיני שום, מגורדות
בין רבע לכפית צ'ילי גרוס (וכל המרבה הרי זה משובח)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אפשרות לקישוט
בוטנים מטוגנים \ קלויים
שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה-
בקערה מערבבים את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי במידה וצריך. לא להיבהל אם הטעמים מעט חזקים, זכרו שהרוטב ישמש ללא מעט מהסלט!
בקערה גדולה מניחים את שני סוגי הכרוב, הגזר והבצל הירוק. במידה שלא מגישים את הסלט מיידית – ניתן לערבב אותם יחד, לכסות ולהשאיר במקרר עד ההגשה (ניתן לבצע מספר שעות מראש). בעת ההגשה, או אם רוצים להגיש מיד – מוסיפים פנימה את הרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים אל צלחת הגשה יחד עם שומשום שחור ולבן ובוטנים מטוגנים.
בתיאבון!