
הדונר קבאב (או שווארמה טורקית) הוא באמת הלהיט הרותח של הרשת כרגע,
אי אפשר להתעלם מכל כך הרבה סרטונים ברחבי הרשת
הכל התחיל בסרטון של בלוגרית טורקיה שיש לו מיליוני צפיות .
וכך אחד אחרי השני הכינו אותו מיטב בשלני הרשת הן בעולם והן בארץ
אז הנה מתכון ישראלי בגרסה כשרה לדונר קבב
זה למעלה דומה לשווארמה רק שעשוי מבשר טחון עם שומן כבש
משתפת – ירדנה ג'נאח
המצרכים –
כ- 600 גרם בשר טחון איכותי עם שומן עם מעט שומן כבש – מומלץ
בצל
2-3 כפות מיונז או שמן זית
תבלינים מה שאוהבים
כף תבלין שווארמה – זה מספיק
אם רוצים אפשר להוסיף
גם כמון, פפריקה
כפית שום גבישי
מלח
פלפל שחור
בטעמים אפשר להכין עם מה שרוצים גם בשר של פרגיות טחון זה נחמד
אין כאן מתכון מוחלט ואחיד, כל אחד עושה לפי טעם אישי.
כל העניין כאן זה השיטה הקלה להכנה
אופים עם ירקות בתנור –
עגבניות
פלפל חריף
בצל
אופן ההכנה –
טוחנים את הבצל עם הבשר והשומן .
מוסיפים תבלינים ,מיונז ושמן.
מחלקים ל- 4
משטחים על גבי נייר אפייה עם עוד נייר אפייה מעל כדי שיהיה קל לרדד דק דק דק.
אחר כך מוציאים את הנייר העליון .
מגלגלים את הבשר הדק עם הנייר לכרוכית.
כמו בתמונה

שמים את הכרוכיות על תבנית אפייה כולל ירקות בצק .
אופים 15 דקות על 200 מעלות.
אחר כך מחצים מהנייר וחותכים .
מכינים פיתות טריות עם ירקות וסלטים וזוללים עם טחינה מעל .
*הערה-
הטורקים מכינים את זה עם יוגורט.
