
פוקצ'ה מבצק של ספינג'
יוצא מטורףף
מלא בועות אויר טעים ורך עמו ענן
הכינו קילו קמח
מחצי כמות אפשר להכין ספינג' ומהחצי השני פוקצ'ה גדולה בתבנית מבלנית גודל תנור
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
3 כפות שמן (זית)
כ- 3 וחצי עד 4 כוסות מים
אופן ההכנה –
נכניס למיקסר את המרכיבים נלוש לבצק חלק ודביק מאוד .
ניתן התפחה של כשעה.
נוריד נפח בעזרת ידיים עם מעט שמן נלוש ידנית כמה דקות ושוב התפחה של כחצי שעה שעה.
אפשר להשאיר גם יותר להתפחה וכל פעם להוריד נפח קצת .
אם תחזרו 3,4 פעמים יצאו ספינג ופוקצה ממש מלאים בועות אויר.
לאחר מכן למזוג מחצית מהכמות על תבנית עם נייר אפייה משומן.
לשטח מעט עם הידיים.
לתת עוד מנוחה של חצי שעה .
אפשר לקשט ברוזמרין ,טימין, או כל עלה , שום כתוש ושמן זית
להכניס לתנור 230 מעלות עד שזהוב .
