בקלאווה 


חני קונאשוילי
המצרכים –
חבילת עלי פילו.
לשים לילה לפני במקרר כך נוח לעבוד איתו.
150 גרם חמאה/ מחמאה מומסת.
מילוי:
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר
כף קינמון
כוס פיסטוקים טחונים גס
2 כוסות אגוזי מלך טחונים גס מאוד.
כוס אגוזי לוז טחונים גס.
3 כפות דבש
2 חופנים של צימוקים גדולים בהירים.
לערבב היטב בעזרת הידיים.
אופן ההכנה –
הרכבה:
משמנים תבנית בינונית ממתכת.
מניחים 2 דפי פילו על השיש אחד על השני.
משמנים מקפלים שליש מהבצק
מניחים מהמילוי לאורך .
מקפלים חצי סנטימטר מכל צד.
מתחילים לגלגל כמו רולדה שכל פעם משמנים מלמעלה את הבצק.
מקמטים מעט את הבצק משני הצדדים כלפי המרכז כך נוצרים קיפולים.
מסדרים כך את כולם מחבילה יוצאים 7 רולדות.
משמנים היטב מלמעלה.
חותכים לעובי הרצוי עד סוף הבצק.
לאפות ב180 מעלות באמצע התנור להזהבה מלאה.
איך שמוציאים שופכים סירופ.
זורים מלמעלה פיסטוקים או אגוזי לוז גרוסים.
סירופ:
1 וחצי כוסות מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
2כפות מיץ לימון
לצמצם לסירופ.
***הסירופ צריך להיות קר לשפוך ישר על המאפה איך שמוציאים***
****חשוב לאפות בתבנית ממתכת בחד פעמי פחות קראנצ'י***
כוס המדידה היא חד פעמית מקרטון****
בהצלחה חני
