קציצות עוף וסולת ברוטב עם אפונה/קרן 
המצרכים –
חצי קילו עוף טחון
רבע קילו בקר טחון
2 כפות גדושות של סולת
מעט מי סודה 2-3 כפות
צרור כוסברה קצוצה/פטרוזיליה
סלרי עלים קצוץ 2 עלים
כפית בהרט/ראס אל חנות
מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
רבע כף פפריקה חריפה
2 בצלים גדולים מגורדים
תפוח אדמה מגורד דק וסחוט.
לרוטב –
בצל קצוץ
4-5 ענפי סלרי עלים
רסק קטן
כפית סוכר
כפית פפריקה
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
כוס דלעת בקוביות גדולות .
כוס אפונה קפואה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה –
את תערובת הקציצות לערבב יחד הכל .
לעבד הכל היטב, לטגן בשמן ולהניח בצד.
לרוטב –
לטגן בצל עם הרבה סלרי.
להוסיף רסק קטן לכוס גדולה עם מים, לערבב היטב ולשפוך לסיר.
להוסיף מעט סוכר ולערבב.
לשים בכוס פפריקה, מעט כורכום ומלח עם מים ולשפוך לסיר.
להוסיף עוד מים עד חצי גובה הסיר.
להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות.
לתת להם להתבשל בערך 10 דקות,
אחרי 10 דקות להוסיף את קוביות תפוחי אדמה
,חתיכת דלעת, אפונה ופטרוזיליה קצוצה מעל.
לבשל מכוסה עד שתפוחי האדמה רכים.
בתאבון 