מתכון לקציצות וזיתים
מתכון מאת הילה לביא
המצרכים –
2 קופסאות או אחת של זיתים ללא חרצנים
גמבה אדומה פרוס דק
פלפל ירוק פרוס
פלפל חריף
6 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קצוצות
פטרוזיליה חצי צרור
2 כפות פפריקה מתוקה
רבע חריה
חצי כפית מרק עוף
קורט סוכר
אפשר כמון
אופן ההכנה –
מרתיחים את זיתים פעמיים ומסננים ממי הבישול.
* בסיר מחממים שמן
מוסיפים:
פלפל גמבה אדום קצוץ
פלפל ירוק קצוץ
פלפל חריף קצוץ
6 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קצוצות
פטרוזיליה קצוצה/או כוסברה
מטגנים הכל עד לריכוך קל של הירקות.
מתבלים בפפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, חצי כפית אבקת מרק עוף,
מלח, קורט סוכר ומערבבים לפתיחת טעמים.
יוצקים 2 כוסות מים רותחים ומכניסים את הקציצות.
מנענעים הסיר מצד לצד שהקציצות יכוסו ברוטב.
לאחר רבע שעה מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד רבע שעה.
בסיום מפזרים פטרוזיליה קצוצה
בתאבון