העוגיות של פעם בכל בית אוהבים אותן
מתכון של אמא מפעם
מאת ענת חן
מצרכים-
200 גרם חמאה לחלבי /פרווה אפשר מחמאה
3 ביצים (להפריד – לבצק להשתמש רק בחלמונים הצהוב)
אבקת אפיה
400 גרם קמח
שמנת חמוצה גביע/לפרווה שמנת צמחית קטנה או כוס מיץ תפוזים
מלית:
3 חלבונים
1 כוס סוכר חד פעמי
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה-
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה קרה חתוכה לקוביות עם שמנת חמוצה
לאחר מכן מוסיפים את החלמונים אבקת אפיה וקמח מערבבים טוב זה צריך להיות מרקם מעט רך
אם זה רך מידי להוסיף עוד קצת קמח לפי העין .
מעבירים למקרר עדיפות לילה שלם .
אם לא מתאפקים לפחות לשעתיים.
את המלית מקציפים לקצף יציב (מרנג)
קודם חלבונים וסוכר ולאחר מכן פודינג
מחלקים לשלושה חלקים מרדדים על משטח מקומח למלבן גדול.
לאחר הרידוד מורחים מהמלית המרנג.
חותכים בעזרת גלגלת או סכין רצועות לאורך ומגלגלים לשבלולים.
ומניחים על תבנית עם נייר אפייה בחום של 180 מעלות 20-30 דקות עד שמזהיב יפה .
מנפים אבקת סוכר למעלה ומאפסנים בקופסה סגורה.