מתכון פשוט טעים לסלט חצילים עם ירקות נוספים וקינואה
מצרכים-
כוס קינואה מבושלת
- חציל חתוך לקוביות
- קישוא/זוקיני חתוך לקוביות
- חצי פלפל אדום חצי פלפל צהוב לרצועות
- 1 כוס עגבניות שרי /רגילה מקולפות וקצוצות לקוביות קטנות
- 1/2 כוס גבינת פטה, קצוצה לקוביות קטנות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 כפות שטוחות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
- הניחו את קוביות החצילים והקישואים על נייר אפייה התיזו שמן זית והכניסו לגריל לרבע שעה להפוך לצד שני עד שאפוי.
- צלו את רצועות הפלפל על מחבת עם שמן זית לכמה דקות
- בקערה הגשה גדולה, ערבבו את החצילים ,קישואים ופלפלים עם עגבניות, פטה, פטרוזיליה, ושמן זית.
- תבלו לפי הטעם עם מלח ופלפל שחור.
- הגישו את הסלט
- בתיאבון
חצילים המקור שלהם בדרום-מזרח אסיה.
החציל הוא ירק פופולרי במטבחים ברחבי העולם ומצוי במגוון צבעים וגדלים.
שימוש נרחב למגוון מאכלים במטבח הים תיכוני בפרט.
החציל מגוון מאוד, ואפשר להשתמש בו במגוון של מנות וצורות.
ישנם סוגים של חצילים שמתאימים טוב לטיגון או בישול.
, ואחרים שמתאימים למנות מבושלות כמו רתיחה או יצירת רוטבים.
להלן מספר דרכים להכנת חצילים:
- טיגון: חתכו את החצילים לקליפות דקות, צרפו מעט מלח והשטיחו אותם בקמח. טגנו את החצילים בשמן חם עד שהם מקבלים צבע זהוב והם מתרככים.
- טחינה: חציל אפוי – לרסק חצילים עם בצל, שום, טחינה, לימון, מתאים למנות ממגוון המטבחים במזרח התיכון.
- פיקלס: חצילים יכולים לשמש כחומר גלם להחמצה.. חתכו אותם לקוביות, שטבלו במלח ותבלינים, והכניסו לקופסאות מעוקרת עם מי מלח.