סיר דגי מושט נוסח מרוקאי
אין שישי או חד בלי הסיר הזה
אפשר כל דג
מאת – אילנית כרבי
המצרכים-
4-5 פילטים מושט או כל דג אחר
שמן זית בנדיבות או רגיל
8 שיני שום
ראש שלם
מעט כורכום
כף פפריקה
כמון
גמבה פרוסה
פלפל חריף ירוק או אדום
מלח
פלפל
כוסברה טרייה קצוצה
2 פלפלים אדום יבשים- אפשר חריף או רגיל
אופן הכנה –
נשרה את הדגים חצי שעה עם מלח גס ולימון. לאחר מכן נשטוף ונסנן.
נשים בסיר רחב שמן זית, נטגן כשמונה שיני שום וראש שלם,
נוסיף גמבה אדומה חתוכה לרצועות, פלפל חריף אדום נטגן קלות, נוסיף תבלינים ומעט מים.
ננמיך את האש וניתן לירקות להפריש נוזלים לכעשר דקות, נוסיף כחצי כוס מים רותחים או טיפה יותר ולאחר מכן נוסיף את הדגים ,
נפזר פלפל שחור גרוס, כוסברה טרייה ושני פלפלים אדומים יבשים ונבשל על אש נמוכה עד לצמצום נוזלים.
נפזר כוסברה טרייה לקישוט ונגיש