אמאלההההה איזה ריח שגעון..
שוקיים עם תפוחי אדמה מעוכים- אילנית כרבי:
המצרכים –
10 תפוחי אדמה קטנים
4 בצלים
2 כפיות שום כתוש
כורכום
2 כפות דבש
קילו וחצי שוקיים או כרעיים
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
פטרוזיליה
בזיליקום יבש
3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה –
להרתיח תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים, עד שהם מתרככים.
מוציאים, מסננים ומקררים.
אחרי שהם מתקררים לדפוק אותם ממש מעט ובעדינות ( רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה)עם פטיש של שניצל ולהניח בצד.
לקחת סיר רחב לטגן 4 בצלים חתוכים לחציים,
להוסיף 2 כפיות שום כתוש, שהבצל מזהיב
נוסיף ככף שטוחה של כורכום, 2 כפות דבש/ סילאן ,
נכניס את השוקיים ונטגן משני הצדדים,
נוסיף את התפוחי אדמה וככוס מים רותחים ( אם צריך בהמשך עוד אז להוסיף),
כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח גס, פטרוזיליה ובזיליקום יבשים, לפזר רוטב סויה מעל הכל,
לבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן ומידי פעם להשקות את הכל עם הרוטב .
7 דקות אחרונות לפזר שוב פטרוזיליה יבשה ולזגג מעט דבש על הכל,
להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב כמו בתמונה