אין על בייגלה חם עם חמאה
מתכון באהבה .
מאת – לישי בכר
המצרכים –
קילו קמח
חצי כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
2 וחצי כוסות מים
אופן הכנה –
מכניסים את כל החומרים למיקסר .
לישה 10 דקות. מכסים
ומתפיחים חצי שעה .
מחלקים ל- 12-15 רצועות
מרתיחים על הגז סיר עם הרבה מים כמו לפסטה עם 4 כפות סוכר חום וכף סודה לשתייה.
מכניסים את הבייגלה למים הרותחים ל 2 דק . מעבירים לנייר אפייה.
מקשטים בשומשום ומלח גס ומכניסים לתנור …200 מעלות על תוכנית אפיה רגילה
כ 20 דק עד שמשחים והופך לקריספי
בייגלה רומני: מעדן זהוב ופריך
בייגלה רומני, הידוע גם בשם "פרֶצל רומני" או "קוֹלְצָ'ֶ'י",
הוא מאפה בצק שמרים פופולרי במטבח הרומני. הוא מאופיין בצורה האליפטית שלו, בציפוי של מי סוכר וקראמל,
ובטעם מתוק-מלוח ייחודי.