סלט חצילים פיקנטי ומשגע לשבת
סלט חצילים פיקנטי המתכון של – ליטל אשואל
המצרכים –
2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
5-6 שיני שום פרוסות
אחד מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק מרוכז
1 כוס מים
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף תבלין שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה-
שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
בסיר שמים שמן בכמות נדיבה,
מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'.
מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.