מתכון לכיסונים עם תפוחי אדמה.
המצרכים-
3 ו – 3/4 כוסות קמח
כוס מים רותחים
ביצה
רבע כוס שמן
מלח כפית
מלית –
4 תפוחי אדמה
בצל גדול מטוגן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
בצק –
לשים בקערה במיקסר 3 3/4 כוסות קמח רגיל
כוס מים רותחים, אפשר גם מהמים שבהם בישלת את תפוחי האדמה
ללוש כמה דקות
להוסיף למיקסר כפית שטוחה של מלח, ביצה. 1/4 כוס שמן
וללוש עוד כמה דקות נוספות.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולמקרר למשך חצי שעה.
בינתיים לבשל 4 תפוחי אדמה לריכוך.
לרסק לפירה ולהוסיף מלח פלפל ובצל מטוגן.
לרדד דק דק את הבצק .
לקרוץ עיגולים ולמלא בכף גדושה עם פירה.
חייב לדקק את הבצק אחרת זה עבה ולא טעים.
לקפל לחצי את העיגול ולהדק היטב.
לבשל במים רותחים וכשצפים לבשל עוד 3 דק
אחר כך להגיש עם בצל מטוגן
אפשר להקפיא ולבשל אותם כשהם קפואים