עוגת שמרים קקאו של עם
פרווה ,המתכון של נועם זיגדון
הכין מאיר סבג
המצרכים –
לבצק
1 קג קמח
3/4 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שקית שמרים +משפר של שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים
תמצית רום/וניל
חצי כפית מלח
מילוי –
3/4 כוס שמן
1 כוס קקאו
3 כפות אינסטנט פודינג
1 כף נס קפה
2 כוסות סוכר
1 כפית קינמון
תמצית רום/וניל
לערבב הכל יחד לתערובת אחידה
להוסיף מים חמים אם יש צורך לערבוב.
אופן ההכנה –
ללוש המרכיבים של הבצק במיקסר לבצק רך כ- 10 דקות.
לתת לתפוח כשעה . שוב להוריד נפח ועוד חצי שעה התפחה.
לחלק בצק ל- 4- 5 רולדות
לרדד למלבן גדול למרוח מילוי ולגלגל לרולדות .
להתפיח עוד כחצי שעה.
להבריש ביצה
לאפות בחום בינוני 180° כ- 25 דק'
בהצלחה נועם זיגדון