בקלאווה מהממת לחגי תשרי
ספוגה בסירופ מלאה באגוזים
מתכון מאת שובל
המצרכים –
חבילת בצק פילו
סוכר כוס אחת
כפית מי וורדים (בעיקרון זה שתי כפיות אני הורדתי שלא יורגש)
3 כפות לימון טרי סחוט
שתי כוסות פיסטוק
שלוש כוסות אגוזי מלך
2 וחצי כפיות קינמון
כ – 200 גרם מחמאה/חמאה (אני עשיתי עם מחמאה שיהיה פרווה)
שימו לב להשתמש בכוס לשתייה חמה ולא חד פעמית בכמויות.
אופן הכנה-
טוחנים את האגוזי מלך ו פיסטוקים עם הקינמון ושמים בצד. (יש כאלה ששמים סוכר חום, לדעתי יש מספיק מתוק וחבל)
באותו זמן שמים בסיר כוס מים, את מי הוורדים, הלימון והסוכר ומביאים לרתיחה. לאחר שהגיע לרתיחה מחכים עוד חמש דקות ומכבים את הגז שיתקרר.
מורחים תבנית במחמאה (כמובן ממיסים אותה)
שמים 8 שכבות בצק פילו ומורחים בין כל שכבה חמאה.
שמים חצי מכמות האגוזים משטחים שווה בשווה.
שמים על האגוזים עוד 6 שכבות פילו מרוחים בחמאה כמו בהתחלה ושוב עליהם שמים את שאר האגוזים (שימו לב – אפשר להשאיר מעט לקשט בסוף, לא חייב)
על האגוזים שמים שוב 8 שכבות פילו מרוחים במחמאה ומעל הדף השמיני מורחים שוב מחמאה!
חותכים בצורת יהלום בעדינות
שמים בתנור על 170 מעלות ל35 דקות (צריך להזהיב כמו בתמונה)
ישר שיוצא מהתנור לשפוך את מי הסוכר ששמנו בצד להתקרר ומעל ישר לשים את קישוטי האגוזים.
לא למהר להכניס למקרר, הנוזלים צריכים להיספג בבקלאווה ואפשר להמתין עם זה בחוץ כמה שעות (אני מחכה 3 שעות לפני הכנסה)
בהצלחה וחג שמח❤️
** התבנית היא תבנית רגילה שבהתאם אליה אני חתכתי את דפי הפילו מראש, במידה ורוצים לעשות בתבנית יחסית גדולה יותר זה גם בסדר רק להגדיל את הכמויות בשליש ❤️ (לא יודעת בדיוק באיזה גודל התבנית אך גודל סביר ולא תבניות האלומיניום הגדולות)
2 תגובות
איפה הפיסטוקים?
למעלה