פרגיות עוף עם אפונה ותפוחי אדמה סיר לשבת ולחג

גלית טל

פרגיות עם אפונה ותפוחי אדמה ברוטב מהמם

לכבוד שבת קודש

המצרכים –

8 פרגיות עם עור- ירכיים או כרעיים חצויים.

2 בצלים

4 תפוחי אדמה

2 כוסות אפונה ירוקה

2 כפות סילאן

כפית כורכום

כפית פפריקה

פלפל שחור

מלח

כף מרק עוף – לא חובה

אופן הכנה –

לטגן 2 בצלים גדולים להשחמה אך לא לשרוף

להניח את הפרגיות ( כרעים )

עם העור כלפי מטה ולטגן 2 דקות

להוסיף 2 כפות סילאן

ולטגן ולהפוך מידי פעם להשחמה

להוסיף

כפית כורכום

כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור

מלח, מרק עוף

לטגן מספר שניות

להפוך את הפרגיות לצד של העור כלפי מעלה

להוסיף תפוחי אדמה רבעים

2 כוסות אפונה

מים עד כיסוי

לבשל רבע שעה לתקן טעמים

ולהכניס לתנור לחום 170 לשעה

מכוסה

ועוד חצי שעה בלי כיסוי

בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *