פשטידת מחמאר מרוקאית במיוחד לחגים
מאת – גלית בן מויאל
חפשו להצטרף – הקבוצה שלנו בפייסבוק
המצרכים –
:
7 -8 תפוחי אדמה קלופים מבושלים
3 ביצים קשות
חצי צרור פטרוזיליה
7 ביצים
שקית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
מעט מרק עוף או כורכום
אפשר להוסיף אפונה וגזר מבושל
אופן ההכנה –
תפוחי אדמה וביצים קשות למעוך ולרסק גס.
להוסיף פטרוזיליה קצוצה ותבלינים .
לערבב עם הביצים אבקת אפיה .
לקחת סיר עמוק לשים שמן בנדיבות על אש גבוהה לאחר שהשמן חם מאוד שמים את הבלילה לתוך הסיר .
מנמיכים ישר את האש לחום נמוך בינוני למשך 15 דק .
לאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
עד שרואים שהפשטידה נהייתה חומה מלמעלה מוציאים מהתנור והופכים על צלחת שטוחה או מגש.
בתאבון.