המתכון לסיר הברכות שלנו לחג

גבריאלוב שרית
סיר ברכות לחג
המתכון בהשראת אילנית בניזרי
המצרכים –
בצל גדול פרוס לרצועות
כרישה חתוכה גס
1/4 דלעת חתוכה לקוביות עם הקליפה
2 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
חופן תמרים צהובים (לפי מספר הסועדים)
עלי מנגולד (סלק ירוק) עם הגבעול חתוכים גס
חופן שעועית ירוקה טרייה או לוביה או קפואה
תבלינים:
2 כפות שמן
2 כפות סילאן
½ כפית כורכום
כוס מים רותחים מהולים בכפית אבקת מרק עוף
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית קינמון
אופן הכנה-
נטגן את הבצל עם שמן עד להזהבה, נוסיף סילאן וכורכום, ונערבב קלות.
נניח את הפירות והירקות בסיר (בצורה של קבוצות כמו בתמונה).
נוסיף את כוס המים הרותחים המהולים באבקת מרק העוף ונשפוך לסיר.
נפזר מעל הירקות את הפלפל ונבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ-40 דקות.
לאחר הבישול נסיר את המכסה ונפזר מעל הירקות את הקינמון.
נכניס את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות לרבע שעה עד שמתקבל צבע צהוב ענברי.
אילנה שרוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *