מתכון מציין וטעים לעוף של אמא
מתכון של אילנית כרבי
קילו וחצי שוקיים או כרעייםהמצרכים-
בצל
2 כפיות שום כתוש
כורכום
5 תפוחי אדמה
אפונה עדינה
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
כף סילאן
פטרוזיליה יבשה
אופן הכנה –
ננקה , נשטוף ונסנן את חלקי העוף( אני שמתי שוקיים)
בסיר רחב נטגן מעט את חלקי העוף ונניח בצד.
באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן בצל חתוך לקוביות קטנות ,
כשהבצל מזהיב , נוסיף 2 כפיות שום כתוש. נוסיף כורכום ( בערך כף) ,
נוסיף תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים ( בעובי 1 ס" מ) נטגן קלות .
נוסיף את חלקי העוף וכחבילה של אפונה עדינה או לפי צורך.
ככוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, נוסיף פלפל שחור גרוס ,מעט מלח גס , כף סילאן.
נבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה רכים והעוף מוכן.
5 דקות לפני הסוף נפזר פטרוזיליה יבשה ונגיש.
בתאבון
שימו לב אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד
ובשום אופן לא לערבב את התבשיל אולא רק עם כף לשפוך מהרוטב על התבשיל